Työn tilaaminen

 

Mittatilaustyöt teen lupaamallani aikataululla. Juhlapukujen tilaamiseen kannattaa varata useita kuukausia aikaa, jotta sovitukset ja muutokset ehditään toteuttaa. Pienemmät projektit toki valmistuvat nopeammin, mutta suosittelen, että aikaa jätetään riittävästi valmistumiselle.

Pystyn toteuttamaan kaikenlaista verhoilusta jakkupukuihin, mutta erityisosaamiseni on naisten juhlapuvut, pukukorsetit ja muut naisten vaatteet. Minulla on myös vaatturin koulutus, mutta en toteuta miesten pukuja. Farkkutyylisiä vaatteita, ulkotakkeja, paitoja yms. teen myös miehille.

Annan työstä hinta-arvion esimerkiksi mallikuvan perusteella. Hintaan sisältyy kaavoitustyö ja vanhoja kaavoja pystytään käyttämään seuraavissa projekteissa hyväksi. Pystyn myös piirtämään pelkät kaavat mittojen mukaan. Sekä kaavoitustyö että ompelu maksavat 30 euroa tunnilta.

Tilaamiseen tarvitsen jonkinlaisen idean tai mallikuvan, josta lähteä liikkeelle. Netistä löytyy loputtomasti mallikuvia, joita voi käyttää apuna. En luonnollisesti kopioi suoraan mallia, mutta jo erilainen materiaali muuttaa lopputuloksen omanlaiseksi uniikkituotteeksi. Yleensä asiakas hankkii itse materiaalit työhön, mutta toki voin tehdä valinnat oman näkemykseni perusteella asiakkaan puolesta. Voin neuvoa hankinnassa ja kangasmyyjän työhön kuuluu opastaa asiakasta löytämään sopiva materiaali. Tämän jälkeen otetaan mitat ja sovitaan sovitusajankohta.